onsdag 18 januari 2012

Skadad tumme

Onsdagkväll och kort besök i garaget, mycket trevligt eftersom de som jag delar garage med var där båda 2 när jag kom.

Vi har fått en ny kille som bygger en Toyota för drifting, den kille är det fart på, ung och med oförstörda visioner. Det händer massor hela tiden och högarna av tomma energidrycksburkar växer, 400 hk satsar han på.

"Garageförmannen" har en Ford Thunderbird -58 som mest har stått nylackad under ett täcke, nu har även han vaknat till och börjar så smått att montera ihop raggarbilen igen, han har lite svårt med finmotoriken efter en operation i en arm, men ett gott humör hjälper.

Fan vad trevligt att inte vara själv, lite fin musik och glada tillrop gör mekandet lätt.

Monterade en nos omkopplare för hel/halvljuset + tuta, borrade hål i clip-on styret för kablarna. Köpte omkopplaren från Marcel i Holland (Classic Suzuki Parts NL) egentligen till min orginalare, men det var ju fel upptäckte jag och la undan den. Omkopplaren till T250J -72 fanns just bara -72 och ska innehålla en massa funktioner, som ljus on/off, ljus high/low, blinkers left/right, tuta och är helt omöjlig att få tag på.

När jag började bygga caferacern så plockade jag fram den helt nya nos omkopplaren och kollade ordentligt på den, den har ett pluggat (med svart plastbit) hål och en vippbrytare märkt left/right dock gick den bara att ha i 0-läge och right, det visade sig vara en hel/halvomkopplare monterad i "fel" skal så att säga, tutknapp finns också. Den måste vara någon bastard eller måndags exemplar, men passar utmärkt på caferacern. Får väl förklara vid registreringsbesiktningen att L/R egentligen betyder H/L om ni förstår.

Jag lyckades också skära mig i tummen på bobbinerna jag köpt på Biltema, någon i Pakistan eller var fan de tillverkas hade inte gradat av dom, blodvite uppstod och med pappersinlindad tumme for jag hem och såg på en skamsen fd kommunalfullmäktigeordförande när han försökte förklara hur affären med campingplatsen i Kristinehamn gick till egentligen, "Uppdrag granskning" är kul, en verklig dokusåpa.

Inga kommentarer: